A Nők Lapja Hétvégén pódiumbeszélgettem Webszerelmemről

Dátum: 2008.05.17

A Nők Lapja C@fé szerkesztősége a Nők Lapja Hétvégén (2008. május 17-18.) pódiumbeszélgetést szervezett Az ismeretlenség varázsa - hatékony módszer vagy egyszerű húsvásár a netes társkeresés? címmel. Az NLCafe.hu, mint a Webszerelem könyv egyik kiemelt médiatámogatója beszélgetőtársnak hívott - a Rapid randi vezetőjével Frankó Ágival és a Nők Lapja C@fé párkeresőjének üzemeltetőjével, Markovics Andrással együtt -, és Bakos Zsuzsi kérdéseire válaszolva megoszthattam a jelenlévőkkel internetes társkeresési tapasztalataimat. Bár a könyv még nem lehetett jelen - csak a pólónon virított, hogy Webszerelem :) -, az antré azért jól sikerült: egyetértően bólogató és fel-felnevető hallgatóság közben, hasznos gondolatokért köszönetet nyilvánító nézők utána. Utólag is örökhála!

A mostmár hagyományos Nők Lapja Családi Hétvége idén is szép számmal vonzotta a látogatókat, a Nők Lapja Café pódiuma pedig a hallgatóságot. Utóbbiak szombat déltől Somát, a nagyréti hétvége háziasszonyát és meghívott vendégeit hallgathatták életvezetési tanácsadásilag, és tették is úgy, hogy a sátort sok sorban körbefolyta az ücsörgő érdeklődők hada. És a kétosztálynyi nagyérdemű akkor sem oszolt, amikor 13:00-tól az internetes ismerkedés tabutémáinak döntögetése került terítékre.

Kiderült, hogy a webrandizás problematikája azt a korosztályt is érinti, amelyik pedig nem internetfaló, viszont a Nők Lapja Hétvége legszorgalmasabb látogatója: a középkorúakat. Sok 40-es, 50-es hölgy bólogatott lelkesen Via egy-egy sztorijára, és nem csak a 20-on, 30-on éves hallgatók mosolyodtak el mindentudó cinkossággal némely, a Webszerelem könyvből felidézett baklövésen, hanem az érettebb korosztály is.

A beszélgetésen egyébként kiderült, hogy a rapid randi legnépszerűbb változatai az együtt főzős és a lakatnyitogatós, meg hogy a hazai online társkeresőkben ma már félmillió regisztrált keresi párját és az is, hogy az internetes ismerkedés ma kortünet, egy nehezen ismerkedő kor tünete, miközben a szerelem online is, offline is szerencse kérdése.

A Webszerelem könyv 2008. július 1-től kapható az ország legnagyobb könyvesboltjaiban és a hipermarketekben, valamint kedvezményesen a könyv hivatalos weboldalán, a Webszerelem.hu portálon.

A Webszerelem könyv hivatalos weblapja a Webszerelem.hu

A Webszerelem könyv médiatámogatói: NLCafe.hu, Párom.hu, Szeretlek.hu, HazaiDivat.hu