Hírek

2020 indulása épphogy elfér egy kezemen

Dátum: 2020.02.02

Szép indulás, 2020! Öt új projekttel indul az évem. Castingolok éppen egy amerikai filmre, egy német netflixes mozira, egy magyar nagyjátékfilmre és egy magyar-nemzetközi koprodukcióra, ráadásul egy videóklipre is. Kérem szépen a téteket arra, hogy ebből majd mennyit válthatok vajon az IMDb-n színésznő creditre! Köszönöm. A lehetőséget.

Amerikai filmekre castingolok

Dátum: 2019.12.19

Amerikai filmekre castingolok éppen, ezért készült egy angol nyelvű bemutatkozó videóm. Budapesten forgó produkciók ezek, az ilyenkor szokásos titoktartási fázisban, így amennyit tudok róluk, azt sem tehetem még közzé. Igaz, ilyenkor, a castingolás szakaszában még nem is tudható sok a színészek, de még a színésznők számára sem. Egy casting-folyamat olyan, mint egy több dobozba becsomagolt ajándék, ami a nagydobozban a kisdoboz, a kisdobozban a még kisebb doboz kibontása után bukkan elő, jól megdolgoztatva a megajándékozottat, figyelő tekintetektől övezve, aztán a végén vagy kiderül, hogy üres a legapróbb doboz, vagy ott a hőnáhított smaragdgyűrű bordó bársonydobozban. Az első, legnagyobb dobozt már megkaptam. Bontogatom. Aztán jön a meglepetés.

Elsőszámú jelölt a szerepre

Dátum: 2018.08.19

Szerintem minden színész, ha filmre castingol, ezt szeretné hallani másnap a telefonban: te vagy az elsőszámú jelölt a szerepre. Pláne ezt, ha nagy amerikai produkció a film, minőséget garantáló névvel a stábban, ikonikus ausztrál-amerikai színésznővel a főszerepben. És pláne ezt, ha kétoldalnyi angol nyelvű szöveg játszóképes tudása a belépő a castingra, melyet szó szerint lázasan abszolvál. Boldog vagyok hát, hogy hallhattam. És hogy hallhattam ezeket is: nagyon szép természetesen játszol, szépen mondod az angolt és megjelenésben te vagy legközelebb az eredeti dán karakterhez. Maradok hálával...!

Tessék!

Dátum: 2018.06.12

Újra forog a film. Hazatérve a film fővárosának is becézett Los Angeles-ből, újszülöttemet (ezúttal kislány) és elsőszülöttemet (aki fiúcska) becézgetve, családfői védelem alatt állva forgatási szünetet tartottam. Eddig! Most megtörtem e csendet egy Tóth Krisztina novellából forgatott szkeccsfilmmel, melyben a Tarr Béla filmek egyik állandó hősével, Derzsi Jánossal is szót válthattam vásznon. A filmben szerepel még Nagy Mari, Ullmann Mónika, Kurta Niké, Gyabronka József és Mészáros Máté is. Újra forog a film. Ennyi!

Lottónyertes Kossuth-díjas

Dátum: 2016.03.16

A Kossuth-díjassá lett Benedek Miklóssal volt szerencsém közös jelenetet forgatni egy filmben, a 'Szerencsés Dickens' címűben, melyben szerencsés lottónyertest alakított, ráadásul Pásztor Erzsi és Pelsőczy Réka is szerepet vállalt a produkcióban. Premierje a Magyar Filmhéten volt, a kisjátékfilmek versenyszekciójában. Hála a Stábnak! És tiszteletteljes gratuláció a Díjazottnak!

2 filmmel is a 2. Magyar Filmhéten

Dátum: 2016.02.29

A MOM Park Cinema City mozijában 2x2 alkalommal is vászonra lépek, mert - hála a Stáboknak - két versenyfilmmel is ott lehetek a Filmhéten (2016. március 1-6.). És ebben nem a szélesvászon a legjobb, mert az is..., hanem a nézőtér, az azonnali közönségreakció. Mert színház az egész. A mozi is. Az 'Éjjeli utazó' sci-fit, melyben maga Vágó István érkezik meginterjúvolni engem, 2016-03-01én 12:10kor vetítik a 3as teremben, aztán még 2016-03-05én 19:00kor is a 4es teremben. A 'Szerencsés Dickens' kisfilmet Benedek Miklós főszereplésével 2016-03-01én 18:15kor mutatják be a 3as teremben, aztán még egyszer 2016-03-05én 12:00kor a 4es teremben. Mindkét film a Magyar Filmhét versenyprogramjában fut.

Éjt nappallá téve filmfesztiválozik az Éjjeli utazó

Dátum: 2015.11.22

A teleportos trükkömre vagy tudományos kísérletemre (ki tudja...?) nem csak Vágó István és TV-stábja volt kíváncsi, hanem a BuSho (Budapest Short) Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál is, ezért 2015. szeptember 9én levetítették a Puskin Moziban. A Szolnoki Nemzetközi Tudományos Filmfesztiválon, amely program a Tisza Moziban fut, 2015. október 15én kapott vásznat a film. Aztán vissza a fővárosba, ahol az Átrium Film-Színház is teljes (vászon)szélességgel vállalta a produkciót 2015. november 18án. És e vicces sci-finek még további fesztiválmegjelenései is várhatók.

2015 5-1 kisjátékfilmmel bővült

Dátum: 2015.11.01

Leforgott velem még néhány kisjátékfilm 2015 során az évindító 'Éjjeli utazó' óta - az egyikben Salamon Andrással most mint filmrendezővel forgathattam, és utóbb Incze Ági vágott, egy másikban Benedek Miklóssal léphettem közösen kamera elé, és volt, amelyiket az Origo Filmstúdióban forgattuk, ahol a Brangelina páros, Keanu Reeves és Bruce Willis is 'szokott', de mindegyik projekt hordozta a maga izgalmát, báját. Ó, és azért 5-1, mert a leforgott 5ből 1 még vágás előtt áll. És nem egy közülük - merthogy ez a jólsikerült kisfilmek fő útja - fesztiválvárományos is. Ha lesz folyt.köv., folyt köv.

Szerelmes szívek szenvedései újra meg újra

Dátum: 2015.03.31

Premierizálódtunk. Közreadtunk a ‘Szerelmes szívek szenvedései’t Vörös Róbert rendezésében - a nézőtéren Sándor Pál és Jordán Tamás Tanárúr is ott ült -, és megtesszük majd májusban is a Józsefvárosi Galériában, meg júniusban is a Palotanegyed Fesztiválon. Magam Sylvia Plath szerepében. Achtung, Achtung!

Nemnyilvános filmpremierrel indul az év

Dátum: 2015.01.01

Legutóbb forgatott kisfilmemnek, melyben Vágó Istvánnal játszom egy tudósnőt, aki megalkotta a teleport gépet, 2015. januárjában lesz a nemnyilvános premierje. (Lesz majd nyilvános is, csak annak még nemnyilvános a dátuma.) Műfaja ál-dokumentumfilm, tehát valójában színes magyar kisjátékfim, rendezője Becskei Gábor, írója is ő és Kalmár Lalita. A hír igaz, nem ál, bár igaz az is, hogy nem teljesen közérdekű, ami pedig a hír egyik elvárt ismérve. Azért évindítónak mégsem utolsó... Jippí!