Nőíró

Kétkötetes szerző lettem. 2010. november idusán nem csak a születésnapom miatt bonthattam volna pezsgőt, hanem mert az ország könyvesboltjaiba került második könyvem, a 20 dalszöveg dalt keres. De nem bontottam, mert az alkoholmentes, az nem pezsgő, az alkoholos meg nem volt aktuális, lévén az első pocaklakóm volt aktuális azidőtájt. Első könyvem, a Webszerelem pedig regény, műfaját tekintve true fiction - magyar hangja: tényregény - internetes társkeresés krónika lett, mert végigcsináltam (az esküvőig) és mert kortünet és mert mégis tabu téma. A magyar könyvpiacon témájában elsőként jelent meg (2008), azóta számos követője akadt, ami, ugye, jólfelfogottan nem bosszúság, hanem a legnagyobb dicséret. Kész kiadói szerződésem van (Ulpius-ház Könyvkiadó), de kéziratom csak félkész, mert anyaság és mert külföldön élés, meg mert visszakanyarodtam eredeti (legtöbbet) tanult szakmámhoz. De lehet még ebből polcravaló!

20 dalszoveg dalt keres

Via - Darnyik Szilvia: 20 dalszöveg dalt keres

Ez a kötet egy dalszöveggyűjtemény, melyben 20 megzenésítetlen dalszöveg várja ihletet nyert zeneszerzőit, akik hozzáadva a magukét dalt faragnak belőlük. A dalok persze akkor is azok, ha még csak ritmusuk, ha még csak rímeik, ha még csak sűrített mondandójuk bizonyítja dalságukat. De azért vágynak rá, hogy énekeljék őket. Ahhoz pedig dallam kell és énekes. Ez a dalok sorsa...

"Engem más emberek
Szavai tartanak
Életben lélekben,
Amíg csak lélegzem.
Írnak, én olvasok.
Közülük egy vagyok:
Fajomat tanuló,
Létkérdést kutató,
Bolyongó Földlakó."
Webszerelem

Via: Webszerelem

(nick-néven publikáltam, hiszen a net nick-neves műfaj)

"A legélethűbb fotónak sincsenek gesztusai, de nincs hangszíne, sőt, humora sem. Híján van minden fontosnak, ami zsigeri vonzalmat vagy ellenszenvet gerjeszt. Így amikor a kettőből három dimenzió lett, gyakran szidtam a túltengő fantáziámat. Ahogy a könyv mindig jobb a filmnél, úgy 'szárnyalták túl' a virtuális férfiak valós énjüket. De a játék nem ilyen egyszerű. Néhányszor volt szerencsém részesülni abban a bizonyos pozitív csalódásban, ráadásul jó alaposan. Ilyen alkalmakkor csodát éltem át – és nem számított, hogy nem a szombat esti láz, hanem a virtuális világ tette lehetővé a találkozást. Ha egy másik lényben magadra ismersz és képes vagy őt megszeretni, akkor kivételes adományban van részed. Akkor is, ha munkatárs, akkor is, ha web-partner az illető. Az érzelmek megszentelik a helyszínt, ahol születnek."

A Webszerelem könyv az internetes ismerkedésről szóló true fiction. Főhőse egy huszonéves médiamunkás lány, Via, aki ex-modellkolléganője sikerén felbuzdulva regisztrál egy internetes társkeresőbe, és négy hónap alatt tucatnyi weben megismert férfival tesz kísérletet a közösjövő-építésre. Közben alaposan kitanulja a webrandizás műfaját a bemutatkozó sorok mögött olvasástól a 'nehéz esetek' kezelésén át a vakrandizás technikájáig, hogy végül 'elnyerje méltó jutalmát', a Társat, akit keresett. A Webszerelem egy modernkori lányregény köntösébe bújtatott kézikönyv a férfiakhoz és az internetes társkereséshez.