Vissza

Hírem van


Nekem a negyedik

Dátum: 2016-04-18

Nekem a negyedik Úgy alakult, hogy egyik szerencseszámommá lett a négyes. Több oka van. Az egyik marad, de a másik ide kívánkozik: a szerencsés lottónyertest alakító, és azóta Kossuth-díjassá lett Benedek Miklóssal volt szerencsém közös jelenetet forgatni egy kisfilmben, a 'Szerencsés Dickens' címűben, melyben ráadásul Pásztor Erzsi és Pelsőczy Réka is szerepet vállalt. Premierje a Magyar Filmhéten (exFilmszemle) volt, a kisjátékfilmek versenyszekciójában. Így lett meg a negyedik IMDb-kreditem. #hálaAStábnak #THX4Shooting #akkreditáltfilmnő #mozi #film #MagyarFilmhét #IMDb

2 filmmel is a 2. Magyar Filmhéten

Dátum: 2016-02-29

2 filmmel is a 2. Magyar Filmhéten A MOM Park Cinema City mozijában 2x2 alkalommal is vászonra lépek, mert - hála a Stáboknak - két versenyfilmmel is ott lehetek a FilmHéten (2016. március 1-6.). És ebben nem a szélesvászon a legjobb, hanem a nézőtér, az azonnali közönségreakció. Mert színház az egész. A mozi is. #ÉjjeliUtazó (03-01 12:10 - Terem 3, 03-05 19:00 - Terem 4) és #SzerencsésDickens (03-01 18:15 - Terem 3, 03-05 12:00 - Terem 4) kis #film ek a #‎FilmHét #‎MagyarFilmHét #‎FilmHét2016 versenyprogramjában : #‎soexcited #‎soproud #‎akkreditáltfilmnő @ #CinemaCityMOM

Éjjeli utazó hozta a 2. IMDb-credit-emet

Dátum: 2015-11-23

Éjjeli utazó hozta a 2. IMDb-credit-emet És már megint az Éjjeli utazó… Most azért, mert az IMDb (Internet Movie Database, mely jelenleg a legismertebb és legnagyobb online filmes adatbázis - persze nemzetközi, ahogy az iparág is, szóval fontos hely egy filmekben szereplőnek - és Amazon-tulajdonú) e kisjátékfilmünket filmlistájába vette fel, a film profiljának ottani publikálása pedig automatikusan IMDb-credit-eket hozott a stábtagoknak. Így lettem én is immár 2 credit-es. Köszönöm stáb, köszönöm IMDb!

Éjt nappallá téve filmfesztiválozik az Éjjeli utazó

Dátum: 2015-11-22

Éjt nappallá téve filmfesztiválozik az Éjjeli utazó A teleportos trükkömre / tudományos kísérletemre nem csak Vágó István volt kiváncsi, hanem a BuSho (Budapest Short) Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál is, ezért 2015. szeptember 9én levetítették a Puskin Moziban, és a Szolnoki Nemzetközi Tudományos Filmfesztivál is, melyen a Tisza Moziban kapott vásznat, 2015. október 15én. Aztán az Átrium Film-Színház is teljes (vászon)szélességgel vállalta 2015. november 18án. És még további fesztiválmegjelenései várhatók...

2015 5-1 kisjátékfilmmel bővült

Dátum: 2015-11-01

2015 5-1 kisjátékfilmmel bővült Leforgott velem még néhány kisjátékfilm 2015 során az évindító Éjjeli utazó óta - az egyikben Salamon Andrással most mint filmrendezővel forgathattam, és utóbb Incze Ági vágott, egy másikban Benedek Miklóssal léphettem közösen kamera elé, és volt, amelyiket az Origo Filmstúdióban forgattuk, ahol a Brangelina páros, Keanu Reeves és Bruce Willis is 'szokott', de mindegyik projekt hordozta a maga izgalmát, báját. Ó, és azért 5-1, mert a leforgott 5ből 1 még vágás előtt áll. És nem egy közülük - merthogy ez a jólsikerült kisfilmek fő útja - fesztiválvárományos is. Ha lesz folyt.köv., folyt köv.

Karlovy Vary-i Filmfesztivál-esélyes az Éjjeli utazó

Dátum: 2015-01-30

Karlovy Vary-i Filmfesztivál-esélyes az Éjjeli utazó Legutóbb forgatott filmem, az 'Éjjeli utazó' - rendezője: Becskei Gábor, partnerem: Vágó István -, melyben Dr. Semlaky Éva Mariann tudósnőt alakítom, aki feltalálta a teleportot, Karlovy Vary-i Filmfesztivál-esélyes. (Na jó: bekerült a diákfilmes szekció magyarországi előválogatójába - de akkor is!) Hurrá és éljen.

Szerelmes szívek szenvedései újra meg újra

Dátum: 2015-03-31

Szerelmes szívek szenvedései újra meg újra Premierizálódtunk. Közreadtunk a ‘Szerelmes szívek szenvedései’t Vörös Róbert rendezésében - a nézőtéren Sándor Pál és Jordán Tamás Tanárúr is ott ült -, és megtesszük majd májusban is a Józsefvárosi Galériában, meg júniusban is a Palotanegyed Fesztiválon. Magam Sylvia Plath szerepében. Achtung, Achtung!

Nemnyilvános filmpremierrel indul az év

Dátum: 2015-01-01

Nemnyilvános filmpremierrel indul az év Legutóbb forgatott kisfilmemnek, melyben Vágó Istvánnal játszom egy tudósnőt, aki megalkotta a teleport gépet, 2015. januárjában lesz a nemnyilvános premierje. Műfaja ál-dokumentumfilm, tehát valójában színes magyar kisjátékfim, rendezője Becskei Gábor. A hír igaz, nem ál, bár igaz az is, hogy nem teljesen közérdekű, ami pedig a hír egyik elvárt ismérve.