Vissza

Back Backstageparty


Dátum: 2010-03-13

Back Backstageparty

DRESS CODE: MAD COUTURE - ez állt a meghívón, meg a magyarázat, hogy 'Végre felveheted azt, ami bárhol máshol sok lenne...'. Így aztán talpig őrült eleganciában álltunk a lakásban csőre töltve, Backstageparty 2010 VIP party-ra (2010. március 5., Műcsarnok) indulásra készen, amikor... Amikor kedvenc kandúrmacskánk hátuljából gennyes vér buggyant a lábam elé. Pillanatnyi pánik után gyorsan váltottam erős lélekjelenlétre, már az egészségügyi doksikat gyűjtő polcnál álltam, és az említett macska Oltási könyve, meg műtéti kórtörténeti papírjai után kutattam. A 24 órás állatkórház szerencsére tíz percre van tőlünk, odahajtottunk hát.


'Harapás lesz' - diagnosztizált a fiatal doktor miután végre bejutottunk a rendelőbe. Borotva, bólogatás, latin szavak sorolása az asszisztensnek, majd injekció döfése a cicahátsóba. Ezt még jól tűrte szegély, de a harapásnyomba fecskendezett fertőtlenítőszert (Betadin), na azt a hideglelést kiváltó nyivákolással a pokolra kívánta. Amikor a doktor közölte, hogy akkor ezt holnap reggeltől mi csináljuk majd napi háromszor, önkéntelenül hátraszökelltem. Anyai sajnálkozásomra, miszerint 'Nem azért, de ezekkel a fiúkkal annyi baj van!' (bizonyíték erre, hogy egyetlen macskánk sem szorult még orvosi ellátásra, ez az egy kandúr ellenben már negyedszer, és most a szőrével is bajok lettek), megkaptam, hogy 'Miattatok csináljuk.', tudniillik, hogy e mostani verekedés a párzási időszak fájó velejárója.

Az antibiotikum és fájdalomcsillapító tabletta megvétele is, beadása is másnaptól volt aktuális, így már mehettünk is partizni.

Inverz-Hamupipőkeként éjfélkor érkeztünk, de a DJ remeklése és a koktélpult ellenére a Műcsarnok Lakástrend- és Design kiállítássá rendezett terei túl tágasnak tűntek a benti tömeghez képest. A divatszakma képviselői közül a jövő volt felülreprezentálva (tippünk szerint az eseményt szervező Werk Akadémia diákjai), igaz, a szintén házigazda Lakatos Márk stylisttal összefutottunk a hallban és Hajas László is ott volt még Zsidró Tamás mesterfodrász társaságában. Mondom, állatmentési okokból későn érkeztünk, ám lehet, hogy az első Backstage egy négyzetméterre jutó divatnagyágyú-sűrűségét tényleg nem érte el az idei. Az akkorit Norman Gábor portálunknak adott interjúja szerint azért rendezte, mert a hosszú amerikai tartózkodását követő hazalátogatásának hírére olyan sok régi 'divatos' szeretett volna összefutni vele, hogy rendezett inkább egy nyilvános wintergarden-party-t maguknak a budapesti Vörösmarty térre, 350 főnyi VIP meghívottal. Akik javarészt el is jöttek, mert aki a divatiparban valaha, vagy ma, az ott volt - még az is, aki egyébként nem szokott - és a hideg ellenére jól érezte magát. (Egy ilyen állítást képriporttal illik alátámasztani.) Hogy mi történhetett most, 3 évvel később? Talán csak annyi, hogy a divathírességek koránfekvők lettek, mi pedig későnérkezőkké váltunk... Remélem. Mert azért hajrá, Norman Gábor, Lakatos Márk, Kemenesi Tünde és Werk Akadémia!

Ja, az esemény emblematikus figuráiról, a 'Fashion Victim' installációkról még nem is szóltam! Az első szembesülés egy fürdőkádnyi boában fuldokló próbababa volt, de körbesétálván a dizájnkiállítás enteriőrjeit lámpaállványként funkcionáló, kidolgozott felsőtestű, félmeztelen fiatal férfiakkal is találkoztunk, akik - akár a hölgyek a fodrásznál - lámpabura alá bujtatták kobakjaikat. És bár hivatalosan nem a divatáldozatok kategóriában került kiállításra, azért én mégis idesorolnám azt az óriásméretű olvasólámpát, mely egy kanapés-dohányzóasztalos tér fölé benyúlva világíthatja meg a teret, és már potom félmillióért is hazavihető. A victim benne az, hogy a helyszín házigazdája bevallotta, az összeszerelés nem sikerült tökéletesre, ezért a vágykeltőnek kiállított lámpafej állát saját lámpanyakára szorította, akár a zablával zabolázott ló szokta, és szomorúan fityegett, ha valaki mégis megkísérelte jó állásba igazítani.

Azért mégis visszatapsolom: back backstageparty! Legyen megint, mert kell ez ide.